Prelucrarea datelor personale

Asociatia TOP Minds, cu sediul in Str. Primaverii nr. 86C, Comuna Berceni, jud Ilfov, avand CUI 41160882 si nr.32/20.05.2019 de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, persoana juridica romana, care organizeaza Proiectul de sanatate bioG.ro, este persona care colecteaza, prelucreaza si protejeaza datele cu caracter personal.

Preambul

Conform Regulamentului UE 679/2016 si Regulamentului General privind Protectia Datelor RDPR 2018, datele dumneavoastra de contact, precum si informatiile medicale sunt considerate a fi date cu caracter personal si trebuie prelucrate si protejate conform legii.

Cap.1 Scopul prelucrarii

1.Datele de contact vor fi folosite pentru:
– personalizarea Raportului generat in urma completarii Chestionarului de risc;
– identificarea in baza de date, in cazul in care ne comunicati ca nu s-a primit Raportul sau doriti retrimiterea lui;
– pentru programarea si reamintirea programarii, in cazul in care doriti o consultatie cu un medic gastroenterolog.

2.Datele de identitate (gen, varsta, inaltime, greutate) sau medicale (istoric medical si familial) sunt  toate considerate de literatura de specialitate ca fiind factori, care influenteaza riscul aparitiei cancerului colorectal si sunt colectate in vederea generarii Raportului final, care va indica nivelul dumneavoastra de risc de a dezvolta cancer colorectal.

Cap.2 Persoanele vizate

Se vor colecta date de contact, de identitate sau de sanatate, doar de la persoanele care:

– doresc ca completeze Chestionarul de risc de pe site http://www.bioG.ro;

– isi dau acordul de prelucrare a datelor personale.

Cap.3 Locul stocarii datelor

1.Datele vor fi solicitate, furnizate si prelucrate doar in format electronic prin intermediul site-lui http://www.bioG.ro si a bazei de date aferente lui.

2.Raportul de risc va fi transmis doar in format electronic: document generat automat din aplicatie si pe e-mail.

3.Din momentul trimiterii Raportului personal pe e-mail si ajungerii acestuia in casuta de email/in propriul dispozitiv, apare si raspunderea personala in a va proteja datele cu caracter personal.

Cap.4 Beneficiarii prelucrarii datelor

Principalii beneficiari ai prelucrarii datelor pe care ni le furnizati sunt:

– dumneavoastra, care veti beneficia de un Raport de risc personalizat precum si de informatii si proiecte de sanatate ulterioare;

– Project Managerul Programului Olimpicii Petrom, care va administra baza de date in vederea derularii optime a proiectului bioG.ro;

– medic gastroenterolog, doar in perioada consultatiei, daca aceasta este solicitata de catre dumneavoastra.

Cap.5 Durata stocarii

1.Toate datele vor fi stocate max. 2 ani din momentul furnizarii lor, perioada care acopera etapele proiectului: aplicare chestionar, consultatii, screening, terapii, consiliere.

2.In tot acest timp puteti solicita in orice moment, stergerea datelor cu caracter personal. Solicitarea trebuie sa fie in scris si trimisa pe email-ul de contact.

Cap.6 Protectia datelor

Datele sunt protejate conform legii prin:

  1. utilizarea unui server autorizat si securizat conform normelor ISO
  2. parolarea bazei de date
  3. parolarea calculatorului de acces
  4. accesul limitat la baza de date (doar Project Managerul)
  5. Raportul personal nu este pus la dispozitia medicului, decat in cazul in care optati pentru o consultatie si va avea acces la el doar pe parcursul consultatiei, in format electronic.

Cap.7 Garantii suplimentare

1.Datele dumneavoastra nu vor face obiectul niciunui studiu suplimentar in afara prezentului Chestionar de risc si nu vor fi comunicate niciunei alte persoane fizice sau juridice.

2.Identitatea dumneavoastra va fi protejata, astfel ca numele dumneavoastra nu se va   regasi pe nicio lista sau in nicio comunicare interna sau externa a Proiectului.

3.Informatiile suplimentare furnizate in cadrul discutiilor din timpul Consultatiilor sau Consilierilor, se supun Codului deontologic si secretului profesional si nu vor fi furnizate vreunei terte persoane, indiferent de raportul in care se afla cu dumneavoastra sau cu organizatorul.